fredag den 6. april 2012

Grand Theft Auto på museum

Grand Theft Auto. Et navn, et symbol, et computerspil. Mange af os har været med fra de spæde dage, og vi har udviklet os i takt med seriens evolution. Imens andre børn legede udenfor og spillede fodbold, jagtede vi gangstere, stjal biler og myrdede løs i storbyens skumle og dystre gader. Som de hårdkogte kriminelle vi var (stadig er!), blev Liberty City vores legeplads. Et fristed hvor vi kunne få lov til at slå os løs. Eksplosioner, mord og kærlighedsaffærer blev vores hverdag. Grand Theft Auto har fyldt os med solide spiloplevelser fra ende til anden, og nu er det på tide at hylde giganten.



Rockstar Games' populære spilserie, Grand Theft Auto, hyldes nemlig for tiden på Victoria and Albert Museum, hvor hvert spil er blevet inkluderet i en udstilling, som handler om britisk design i perioden 1948 til 2012. Udstillingen, i sin helhed, er en visning af britisk innovation og nytænkning, og Rockstar Norths banebrydende spilserie, som mange af os føler revolutionerede sandkasse-genren, er altså blevet udvalgt til at være en del af denne udstilling.

Udstillingen kører til d. 12. august, og du kan læse mere om den her! Jeg vil blot sige tillykke til Rockstar Games for denne hæder. Af lignende nyheder vil jeg gerne gøre opmærksom på endnu en udstilling: Smithsonian American Art Museum kører sin egen udstilling i disse tider, The Art of Video Games, som tager et blik på 40 års udvikling inden for et medie, som man ikke tænkte kunne være andet end børneunderholdning. Computerspil er i dag så meget mere end blot underholdning, og Smithsonian har altså truffet den dristige beslutning at hylde computerspil som kunst. Smithsonian kører deres udstilling til d. 30. september, og du kan læse mere om den her!


Computerspil er en slag magi: Det er et unikt forhold mellem os, spillerne, og selve spillet. Det er vanskeligt at forklare, det er tilmed vanskeligt at forstå, men det er en magi, som eksisterer i vores hjerter. Magi kan og må ikke forklares: Det skal opleves. Computerspil er kunst i mine øjne, og der kan ikke være tvivl. Det er skønt at se, hvordan resten af verdenen efterhånden er enige.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar